#هفته_پژوهش
مدرسه علمیه الزهراء سلام الله علیها اراک بمناسبت هفته پژوهش نشست علمی پژوهشی تحصیل تفکر محور را با کارشناسی سرکار خانم حسینخانی مورخ۲۱آذر ۱۴۰۲برگزار کرد.استاد با آیه: إن فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لایات لاولی الالباب بحث را شروع کردند وفرمودنداولی الالباب این طور تعریف شده( الذین یذکرون الله قیاما و قعودا و علی جنوبهم و یتفکرون فی خلق السموات و الارض ربنا ما خلقت هذا باطلا) یعنی صاحبان عقل و اندیشه در هر حالتی اندیشه میکنند و نتیجه تفکر آنها حاصل شدن این نکته است که هدف از خلقت انسان باطل و بیهوده نیست.ایشان با این مقدمه فرمودند در تعریف” تحصیل ” گفته می شود: به دست آوردن چیزی است که نبوده و به لحاظ عرفی گرد آوردن مطلق دانش است.تفکر یک امر بدیهی است و نیاز به آموزش ندارد اگر به معنای باطنی انسان بیاندیشیم درمی یابیم که وجه ممیز انسان ازحیوان فراتر ازنطق است. انسان حی متأله است و در واقع نطق انسان باید از روی فهم و تعقل و تفکر باشد بنابراین انسان دارای قوای عاقله است.انسان بایددارای ارزش افزوده باشدو تفکرات او مدیریت شده و جهت یافته باشد و باید اطلاعات او توسط تفکر و اندیشیدن به سطح فعلیت برسد. تحصیلی که همراه با اندیشیدن نباشد مسمی ندارد؛به عنوان مثال: اخلاق و فقه و اصول از علوم رفتاری اند و کلام و فلسفه از علوم بینشی،که با تحصیل این علوم می بایست در رفتار و بینش ما تغییر حاصل شود.می بایست با پرورش بعد مهارتی و هویتی بین این علوم عطف ایجاد شود تا علم آموز به کشف حقیقت برسدو علم آموز اهل تفکر و تعقل به همراه ایمان شود.بینش در گرو علم همراه با تفکراست.
موضوع: "برگزاري نشست"
نشست صمیمانه با یک نویسنده سرکار خانم دکتر مهری قاسمی صاحب دو اثر چاپ شده در قالب کتاب در سال ۱۴۰۱ .
در این نشست که مورخ ۲۲ آبان ماه در دفتر پژوهش مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها اراک برگزار شد . ایشان در مورد دو اثر خود توضیحاتی دادند و طلاب را به نویسندگی و مطالعه توصیه کردند و فرمودند لازمه جهاد تبیین ؛مطالعه و پژوهش است و باید طلاب دنبال تفکر خلاقانه؛استدلالی و نقادانه باشند.
نشست علمی پژوهشی:
اسلام؛ خانه نشینی زن یا حضور اجتماعی؟
با کارشناسی سرکار خانم دکتر حاج محمد حسینی مورخ۲۴ آذرماه ساعت ۱۰ الی ۱۱ در سامانه سیما برگزار گردید. جناب استاد گفتند:مسأله خانه نشینی زن یا حضور اجتماعی او از نگاه فقها ء آراء متفاوتی دارد؛ حرمت و استحباب و جواز. که ایشان بهبررسی دلایل قرآنی و روایی هر سه گروه پرداختند.
آخرین نظرات